Puslapiai

2015 m. balandžio 14 d., antradienis

Pastoliai

Su stogdengiais sutarėm, kad pastolių nuoma rūpinsiuosi aš. Reikės 1 mėn. trukmei išsinuomoti tokią kvadratūrą, kad pilnai dengtų vieną namo pusę. Pastoliai taip man buvo reikalingi ne tik stogo įrengimui, tačiau ir kaminų pabaigimui. Apie kaminų mūrijimą rašiau čia.

Apskambinau kelis pastolių nuomotojus, gavau pasiūlymus. Labiausiai neramino lietuviškas statybų aspektas - kas padengs nuostolius, jeigu pastolius pavogs? Atsakymas aiškus - tas, kas juos išsinuomavo :) Taigi, išsinuomavęs pastolius prisiimčiau vagystės riziką sau. Esu girdėjęs pastolių "surinkimo" naktimis istorijų, todėl rizikuoti ~5-7 tūkst. Lt visiškai nesinorėjo. Buvau net apskambinęs kelis sargus, kurie galėtų naktimis pabudėti tą mėnesį, kai būtų vykdomi darbai. Sargui reiktų sumokėti apie ~1000 Lt, dar ~500 Lt gautųsi nuoma. Nutariau pasidomėti variantu - įsigyti naudotus pastolius ir juos baigus darbus parduoti. Prioritetas teikiamas kuo prasčiau atrodantiems pastoliams - mažiau trauks pašalinių akis ;)

Atlikęs paieškas įsigijau naudotus, gana kokybiškus, tačiau su mediniais padėklais pastolius, kurie atrodo štai taip:

Komplektacijoje taip pat yra ir šoninės apsaugos (foto nesimato).

Įsigijęs pastolius, jų rėmusiškart nudažiau šlykčiomis spalvomis - vėlgi, kad kuo mažiau kiltų noro juos "skolintis":


Išlaidos pastoliams - 1.900,00 Lt; didžiąją dalį (jeigu ne visus) tikiuosi susigrąžinti juos vėliau pardavęs. Jeigu kam reikia - rašykit, sutarsim dėl  perpirkimo :) Pirkiniu esu labai patenkintas, nes pastoliai buvo panaudoti tikrai ne vienam vidaus darbui.

10 komentarų:

  1. Į kokį aukštį jie stabiliai susideda? Teko tokius skolintis iš kaimyno. Pirmo aukšto mūryjimui buvo pats tas. Bet fasadui tai vargas su tokiais.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Esu dirbęs dvejuose aukštuose - viskas stabilu. Nėra jie tokie "pavargę". Fasado darbams nebus tinkami, nes mano įsigytas kiekis yra per mažas, kad apdengtų bent vieną namo pusę iki pat kraigo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. sitie pastoliai skirti butent murijimui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mūrui geriausia moduliniai, juos gali labai lanksčiai dėliotis įvairiais aukščiais. Su šitais būtų vargo mūrijant, nes gana nepaslankūs ir problema su aukščiais. Na, nebent mūriji namų sąlygomis ir gali leisti sau pavyzdžiui, ant pastolių pasidėti krūvą palečių, kad pasiektum reikiamą aukštį :) Taip dariau baigdamas mūryti kaminus.

      Panaikinti
  4. pastolius dar imanoma perpirkti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jeigu norite pirkti dabar - tai neparduodu, nes pavasarį jie man dar bus reikalingi užbaigti pakalimus ir susiklijuoti klinkerį fasadui. Bet jeigu būtų aktualu pvz. 2016 antroje pusėje, galėtume susiderinti.

      Panaikinti
    2. Manau 2016m antroje puseje domintu pastoliai. Beje busim kaimynai:)

      Panaikinti
    3. Duokite žinoti, antroje metų pusėje mielai perleisčiau :) Kur statotės?

      Panaikinti
  5. supratau. man reikes 2016 pirmoj pusej. jei viskas gerai prades kilti sienos o po to is karto ir stogas.
    geras patarimas nusipirkti laikinam 2-3 metu naudojumui pastolius devetus. bandysiu pasijieskot skelbimuose.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikrai gera idėja įsigyti jau panaudotus pastolius. Pati pirkau naujus, nes norėjau turėti kokybiškus, bet supratau, kad padariau klaidą. Juk pastoliai tikrai greitai nesusidėvi ir juos galima naudoti kelis kartus ir jie vistiek bus geros kokybės. Dabar tik mąstau apie tai, kad pinigus išleidau veltui, nors tikrai gavau gerus pastolius.

    AtsakytiPanaikinti