Puslapiai

2016 m. vasario 16 d., antradienis

Durų angos perkėlimas

Idant tambūre būtų vietos kiek padoresnei sieninei spintai, reikėjo įėjimo duris "pastumti" per 20 cm į kairę pusę. Teko prisiminti ir pradinį projektavimo etapą, kurio metu prašiau projektuotojo visas duris daryti pagal standartinius matmenis. Deja, įėjimo durų matmenų nesužiūrėjau ir buvo išmūryta per didelė anga. Aukščio problemą išsprendžiau priklijuodamas virš durų EPS100, tačiau vėliau jau nutinkavus (kad ir su tinkliuku) viename durų kampe vis tik skilimas buvo matomas. Skilimo vaizdą vėliau užmaskavau išklijuodamas visą tambūrą plytelėmis. Labai džiaugiuosi šiuo sprendimu, nes mažame tambūre neišvengsi drabužių ar batų sąlyčio siena.

Bet grįžtat prie temos, buvusi situacija:

Laimei, ši siena ja nėra laikanti, todėl kontruktorius patirtino, kad angą galiu plėsti - visą krūvį sėkmingai perims GB žiedas. Numatyti du darbai:
1) Pastorinti dešinę angos pusę;
2) Nupjauti (susiaurinti) kairiąją angos pusę.

1 etapas -  angos STORINIMAS.
Lauko durys yra mazgas, nuolat veikiamas mechaninių jėgų, todėl angos praplatinimas turi būti itin tvirtai surištas su siena. Blokelių "primūrijimo" atisakiau iškart ir nusprendžiau šį ruožą išbetonuoti. 

Visų pirma, iš likusių armatūros gabalų pasidariau karkasiuką:
 Armatūra sukalta tiek į rostverką, tiek į žiedą viršuje, tiek į blokelius:
 Laikinos durys taip pat puikiai pasitaravo kaip atrama klojiniui. Klojinių skydams naudojau OSB likučius.

Betono suvibravimui/tankinimui naudojau paprastą perforatorių, kalimo režimu veikiant klojinio skydus. Susitankino puikiai. Kad skydai neišsiskėstų, tarpusavyje jie buvo suveržti sriegtais strypais (matomi nuotraukoje apačioje).

2 etapas -  angos SIAURINIMAS:
Kaip jau turintis patirties angų pjovėjas, šį darbelį atlikau per kelias valandas. Naudojami trys įrankai: didelė "bulgarkė" su deimantiniu disku; perforatorius; lazeris.
Pjauname:
 Išpjautą angą nugruntavau. Kadangi neturėjau po ranka pigaus giluminio grunto, panaudojau Knauf Betonkontakt, kuris tvirtai surišo dulkes.

Durų angos perkėlimu esu patenkintas, o rezultatas matomas apačioje:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą