Puslapiai

2016 m. vasario 7 d., sekmadienis

Perprojektuojame

Atsimenate šį įrašą apie tipinio projekto pakeitimus? Ir mano paties komentaruos rašytą paklausimą dėl valgomojo stalo vietos ?
Per visą laiką taip ir neradome atsakymo į klausimą: "Kaip patogiai išdėstyti virtuvės ir valgomojo zonas?" Esminis dalykas šiame statybiniame etape yra elektros instaliacija, nes rozečių ir išjungėjų vietas reikia nusimatyti pagal tai, kur kokie baldai bus, taip pat tai itin aktualu virtuvės baldams. Kreipėmės idėjų į pažįstamą architektę.

Pakartotinai įkelsiu ankstesnį projektą, pagal kurį buvome pradėję statytis:

Peržiūrėjusi projektą ir atvykusi į vietą, architektė pasiūlė kelis esminius pakeitimus ir idėjas:
  1. Privertė pagalvoti - ar tikrai būtinas atskiras darbo kambarys? Iš tikrųjų, žmonos ir mano profesijos tokios, kad darbui užtenka kompiuterio, t.y.atskira patalpa suteiktų nebent daugiau privatumo. Atsižvelgiant į darbo namuose dažnumą, paskirti atskirą kambarį būtų pernelyg prabangu, todėl pritarėme, kad darbo funkcijai tiesiog įrengsime darbo kampelį.
  2. Tambūras per mažas, jame būtina sieninė spinta, kad nesineštų purvas į bendrą erdvę. Negaliu nepritarti.
  3. Katilinei paskirta 10 kvadratų, kai viso namo bendras plotas tik ~143 kv.m. Pradiniame etape galvojome šildytis KKK+akumuliacine talpa arba granulėmis. Tuo metu į kaimynystę jau buvo atvedę dujų trasą, todėl sutikome sumažinti katilinės patalpą.
  4.  Asmeninė architektės rekomendacija - valgomasis stalas. Prie jo verda šeimos gyenimas ir jam reiktų paskirti kiek garbingesnę vietą negu dabar.
ir ... ABRA KADABRA - naujas namo planas !:

 

Komentarai prie pažymėtų skaičių:
  1. Tokiame erdvės išdėstyme būtų nuodėmė neįrengti dvipusio židinio. Bus įrengtas židinys, kurio liepsna bus matoma iš abiejų patalpų. Žvilgsnis į ateitį - šis židinys jau yra įrengtas, super variantas tiek vaizdo, tiek šilumos sklidimo aspektu. Šiluma sklinda į abi puses, o rekuperacija šilums srautą "perneša" per visą namo ilgį. Šiaip velniškai brangios dvipusės kapsulės, jeigu norima kiek didesnio židinio.
  2. Nauji langai. Langai atkartoja antrojo aukšto langus tam, kad iš fasado pusės būtų darnus vaizdas. Prie to pačio buvo priimtas sprendimas jau sumontuotus antrojo aukšto langus perkelti į pirmąjį akštą, o antrame aukšte įrengti balkono tipo duris. Sumontavus langus antrame aukšte (vaikų kambariai), kambariuose tapo pakankamai tamsu. Paaiškėjo, kad projekte neišlaikytas santykis tarp langų įstiklinimo ploto ir grindų ploto, todėl prie to pačio padarysime vaikų kambarius šviesesnius.
  3. Nauja anga. Likusios erdvės dujinei katilinei ir taip labai daug.
  4. Įėjimo durys perstumiamos 20 cm į kairę tam, kad tilptų sieninė spinta tambure.
  5. Užmūryti WC langą :)
Neišsigąskite 8-viečio valgomojo stalo, įsigysime mažesnį. Taip pat toje erdvėje planuojame įsirengti ir darbo kampelį.

Dar šiek tiek patobulinimo projektą: pridėta nauja pertarėlė virtuvėje (kažiek pridengia įėjimą į WC iš bendros erdvės) ir detalizuota židinio vieta:




12 komentarų:

  1. Naujas projektas atrodo žymiai patraukliau, daugiau erdvės, šviesos ir funkcionalumo. Ar viduje pertvarų dar nebuvo, iš ko jas darėte? Kaip langams skyles naujas darėte?, man buvo labai keista prieš tai kad dešinėj sienos pirmam aukšte nebuvo nei vieno lango, turėjo būti tamsoka...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. P.S. dar, dėl wc lango, prie pagrindinio namo įėjimo wc patalpa buvo numatyta labai ne pagal fengshui :), dabar bus viskas ok :)

      Panaikinti
    2. Viduje pertvarų dar nebuvo. Didžiausias iššūkis buvo padaryti angas Nr. 2 ir Nr.3 pažymėtuose taškuose, nes tai yra perdangos plokštes laikančios sienos. Apie tai bus atskiras įrašas, sunaudotas didžiulis kiekis plieno. Laukite tęsinio :)

      Panaikinti
  2. Išties, kai palygini, tai pirmas variantas visiška fignia :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai va, kai mums pabraižė naująjį planą, nesugebėjome atsispirti :)

      Panaikinti
  3. tambursa su sienine spinta labai gerai, ir del didelio valgomojo stalo irgi nuostabi bei teisinga ideja :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atsakymai
    1. Svetainėje, ant tos sienos kur kitoje pusėje laiptai.

      Panaikinti
  5. Geriau
    Bet retai naudojamas valgomasis didesnis už saloną
    Iš kitos pusės, teliko reikšmė šiais laikais mažėja. Gal daugiau veiksmo į valgomąjį persikraustys. bet reikia tai numatyt

    AtsakytiPanaikinti
  6. Toks namo išplanavimas daug geresnis nei senesnis, nes ir tą salelę galima pasidaryti. Bet garantuoju, juks nebus reikalingas toks didelis valgomasis. Geriau galėjote tos sienos net nedėti, pamatysit, trūks jums erdvės. Nebent jums patinka tokios atskiros zonos. Ir esate kažką labai jau išmastę su interjeru :) Ir klausimas, kodėl nepasirinkot statyti karkasinio namo kokio? Jau senai būtumėt įsikėlę į namus, o ir pakeisti sienas labai patogu, statant karkasini..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Didelis valgomasis kaip tik yra fantastinis dalykas :) Valgydami laiko praleidžiame gerokai daugiau, negu žiūrėdami TV svetainėje. Beje, TV net neturime. Name jau gyvename ir tikrai galiu pasakyti, kad šis zonavimas pasiteisino. Valgomajame gali ramiai vakarieniauti, o vaikai svetainėje ūžia ir panašiai. Erdvės netrūksta, gyvename 4se.

      O dėl karkasinio - tai sklypas pas mus geriausiai tinkamas 2 a. namui; o karkasinė statyba iš esmės netinkama 2 aukštų namui dėl perdangos. Kitas esminis minusas - maža šiluminė akumuliacija, vienintelės grindys akumuliuoja šilumą/vėsą. Tikrai nenorėčiau keisti mūro į medžio karkasą.

      Panaikinti
  7. Sveikas Rolandai, perskaičiau tavo blogą, šauniai darbuojiesi, kai nesi specialistas. Aš taip pat statausi namą ir daug dalykų darau savo jėgomis. Man vienas klausimas iškilo, koks tavo svetainės, kur nupieštas kampas, plotis, na gali parašyti plotį ir ilgį, pas mane yra 4 metrai, tai mes su žmona pergyvename ar nebus per siaura :)

    AtsakytiPanaikinti