Puslapiai

2015 m. sausio 27 d., antradienis

Laikini langai ir durys

Kadangi jau antrą kartą iš statybų dingo medžiagos (pavogti keli likę armatūros strypai), nusprendžiau susidėti laikinus langus ir duris. Laikinus dėl to, kad langų tuo metu net nebuvau pradėjęs rinktis ir finansine prasme langus planavau rinktis žiemą. Laikinus langus ir duris nusprendžiau įsirengti su pačiomis mažiausiomis išlaidomis, nes tai yra vis tik laikinas dalykas. Nuo vagių, norinčių rimtai kažką išnešti, tai tikrai neapsaugos. Pagrindinė taisyklė - nieko, visiškai visiškai visiškai nieko nepalikti statybvietėje, kas turi bent kokią vertą. Jokių įrankių, jokių vinių, jokių tvirtinimo detalių, jokių medžiagų - na nebent išskyrus sunkiai pernešamas, pvz. likusius kelis blokelius :)

Be abejo, jokių daiktų nelaikymas statybose sukelia nepatogumų (reikia kiekvieną kartą tįstis viską), bet turint gan talpų automobilį viskas išsprendžiama

Taigi, po mūro darbų, o tiksliau - monolito betonavimo -  buvo likę šitokio gėrio:



Taip pat iš sodo paimtos senos nebenaudojamos durys. Durys gan tvarkingos, su spynomis ir raktais :) Durys su visa stakta pilnai telpa į šeimyninį-statybinį Passat'ą:

Didžiausiai įėjimo angai - vitrinai -  iš 5x5 cm brūselių konstruojamas karkasas ir tvirtinamas į blokelių šonus. Į rostverką ir monolitinę sąramą netvirtinau, nes laikėsi ir taip labai stipriai. P.S. čia saulės šviesoje jau matoma skirtinga kolonų spalva, apie kurią rašiau čia.
Panoraminė foto su aplinkiniais namais:

Po kelių valandų darbo matomas ir rezultatas:
Analogiškai buvo sutvirtinti ir kiti pirmojo aukšto langai, tiesa, nenaudojant karkaso.

Su įstatytomis durimis:

Negaliu sakyti, ar šių laikinų priemonių įrengimas pasiteisino - vietoje tiesiog nebuvo laikoma nieko vertingo ir panešamo, todėl niekas ir nedingo :) Brangiausias dalykas - statybinė mediena - kelis mėn. taip pat buvo laikomas viduje iki pat stogo darbų ir nebuvo liečiamas.

14 komentarų:

  1. Kokia prasme detis laikinas duris ir lango jeigu viduje nieko nelaikai? :)
    Musu namelis toks atviras prastovejo visa ziema ir nieko blogo tame nematau po siai dienai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tenka sutikt. Jei jau nusprendėt nieko nelaikyt, tai ir apsaugos nebereikėjo. Kuo daugiau saugais, tuo vagim akivaizdžiau, kad kažkas viduj gero yra.

      Panaikinti
    2. Šis sprendimas buvo naudingas dar ir baigiant džiovinti medieną namo pirmame aukšte (ji tiesiog "nebado akių"). Taip pat kaimynas turėjo problemą kol nesudėti langai/durys - aplinkinių gyventojų vaikai tiesiog žaidžia statybose, lipa į antrą aukštą be laiptų ir net ant stogo. O šias laikinas duris manau pasilaikysiu praktiškai iki fasado įrengimo darbų, nes nesinori, kad naujas duris apgadintų statybininkai.

      Panaikinti
    3. realiai pagal visas taisykles statybviete turejo buti aptverta tvora. Kiek esu mates individualiu namu statybu, tai tik vienas objektas turejo tvora, apsaugancia nuo minetu asmenu.
      Kol neivyko nelaimiu tol niekas nekontroliuoja.

      Panaikinti
    4. Tikrai taip. Dar ir WC turi būti.

      Panaikinti
  2. Ar nesvarstėte pirkti ar nuomotis konteinerio, kad ir to mažo įrankiam ir likučiams susidėt? Kyla klausimas, kaip dirbo mūrininkai, negi kas kart vežiodavosi maišyklę ir pastolius?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Svarsčiau, bet atmečiau. Gerų įrankių nerizikuočiau laikyti net ir konteineryje. O mūrininkai maišyklę palikdavo, bet jos išvaizda buvo tokia, kad vargu bau kas ją vežtųsi. Pastolius statybvietėje stengdavosi laikyti kuo trumpiau.

      Panaikinti
    2. koki metalini garaziuka ar is tu paciu lentu pasiure sukalti salia buvo galima, uz 300-400lt galima sutilpt, nes kelias dar ilgas laukia, patogu bent butiniausius irankius, kai kurias medziagas laikyti vietoje

      Panaikinti
    3. Na jei statyti, tai tokį reikia statyti kokių 7,5 metro ilgio, kad būtų tilpę stogo mediena (gegnes naudojau 7 metrų). Aš pasirinkau kitą kelią - sudėti langai, durys ir pajungta signalizacija.

      Panaikinti
  3. nekibkite, geras pasirinkimas :)
    skersvėjai nepučia, viduj pora laipsnių šilčiau, o kas norės apvogti tai ir vagonėlį be problemų atsidarys, o be to ir nulinę kanalizaciją ar elektrą (bent dėžutes) galima pradėt vedžiotis, jei nėra itin šalta.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Manau, kad laikini langai geras sprendimas. Nebedinginės vertingi daiktai ir name bus paprasčiau tvarkytis, nes nebus skersvėjų.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gražiai padirbėta, tik kiek pastebėjau aplink yra gan atvira erdvė, saulė vasarą gerokai erzins, ką dėsite ant langų? Tik užuolaidas/žaliuzes ar dar ką dėl apsaugos? Nes mums ta pati bėda ir neišsirenkam ką dėti. Galvojam saulės kontrolės sistemą dėti, (čia IMG) kaip būna komercinio tipo pastatuose. Jos įdomios tuo, kad reguliuojasi ir šiek tiek kaip grotos tarnauja.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Didžiausia anga - skirta vitrinai - jinai bus po stogeliu, naujausi blogo įrašai jau atspindi visą stogo konstrukciją. Po žiemos ir po vasaros galiu drąsiai teigti, kad toks sprendimas pasiteisino - vasarą, kai saulė aukštai, į patalpas tiesioginiai saulės spinduliai per vitriną nepatenka. Dėl apsauginių/saulės kontrolės žaliuzių nepakomentuosiu, tokių net nesvarsčiau dėti.

      Panaikinti
  6. Man atrodo apsauginės žaliuzės būtų geriausias pasirinkimas. Tiesa, saulės kontrolės sistema neblogas sumanymas.

    AtsakytiPanaikinti