Puslapiai

2015 m. gegužės 12 d., antradienis

Kamino tvirtinimas prie gegnių

Šis įrašas turbūt pats trumpiausias ir labiausiai neįprastas. Noriu baigti kaminų temą, todėl nesilaikysiu nuoseklumo (foto bus matomos jau su stogu :) ) ir parašysiu kaip praeitą savaitgalį tvirtinau kaminą prie gegnių. Kaminas prieš tai buvo pritvirtintas su Arko M15 pertvara, tačiau pradėjau ruošti vietą tinkavimui ir sienos tvirtinimo elementus reikėjo pašalinti.

Kadangi itin paprastos konstrukcijos parduodami gatavi gaminiai kaminui tvirtinti prie stogo konstrukcijos yra protu sunkiai suvokiamoje kainų kategorijoje, nutariau konstrukcinį elementą pasidaryti pats. Mano atveju gerai buvo tai, kad iš anksto kaminą buvau apjuosęs 40x40x4 kampuočiais - jie laikė kaminą praktiškai iki pat gegnių. Kampuočių viršuje, t.y. pačioje aukščiausioje metalinės konstrukcijos vietoje privirinome auseles - į jas bus dedamas 12 mm sriegtas strypas ir strypas standžiai pritvirtinamas prie gegnių.

Vizualizacija:



Po to vėliau kada nutepsiu antikoroziniu gruntu virinimo vietas.

Akylesni pastebės nuodėmingai išdarkytą difuzinę plėvelę. Čia aspektas buvo tas, kad stogdengiai plėvelės neapklijavo aplink kaminą, o aš priimdamas darbus į tai neatkreipiau dėmesio, todėl teko šį mazgą papildomai izoliuoti nuo galimo vandens prasiskverbimo. Prieš tvirtindamas kaminą prie gegnių su vienkomponenčiais klijais apklijavau kaminą taip, kad tekant vandeniui prasiskverbti po plėvele bus itin sudėtinga. T.y. vandens nubėgimui visui padaryti nuolydžiai, galimi nesandarumai papildomai pertepti silikonu.

4 komentarai:

  1. Savikaina - ~10Eur. Schiedelio gamyklinis tvirtinimas - ~150Eur jei gerai atsimenu :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Liuks :) reiks ir man panasiai kazka burti, tik darysime taip kad pastogeje nereiktu virinti (na kad pleveles nepazeistu).

    As pries tinkavima medines lentas tarp gegniu prisukau nes reikejo greitai..

    AtsakytiPanaikinti