Puslapiai

2014 m. gruodžio 9 d., antradienis

Pirmo aukšto mūras


Šis įrašas apie pirmo aukšto silikatinių blokelių mūrą. Šįkart su daugiau foto ir mažiau rašliavos :)

Atvykus mūrininkams, pavyko užfiksuoti kaip dedama armatūra į mūro siūles.



Vaizdas po pirmos darbo dienos:



Antrą ir trečią darbo dieną:




Išryškėjo pamatistų darbo "topas" - polis kolonai išgręžtas gerokai ne vietoje. Ant šio polio turi būti mūrijama kolona, kuri gaunasi tiesiai lauko durų viduryje :) Vėliau su mūrininkais sutarėm, kad už kelis šimtus Lt išgręš poliuką, o dar vėliau - tiksliau po GERŲ ŠEŠIŲ MĖNESIŲ -  galų gale pavyko iš pamatistų išsimušti analogišką pinigų sumą už broką.


Čia nuotraukos, darytos ketvirtos darbo dienos popietę. Statybininkams paprašius,atvežtos OSB plokštės klojiniams ir 50x50 bruseliai:

Būsimi gyventojai apžiūri būsimą terasos vietą:

 Vaizdas nuo kaimyno namo stogo

 Kurį laiką darbai buvo sustoję, nes gamino armatūros karkasus gelžbetoniniam žiedui. Apatinėje nuotraukoje matoma įdėtinė detalė - ant jos remsis HEA 280 sija.


 Atvežti karkasai sąramoms ir žiedui:
 Baigtas pirmas aukštas:
Niekad nepagalvojau, kad mūro darbai einasi taip greitai :) Jeigu nebūtų reikėję laukti karkasų, tai pirmą aukštą būtų sumūriję maksimum per pusantros savaitės :)


15 komentarų:

  1. taip, mūrijimo darbai - pats greičiausias ir smagiausias etapas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Cia paskutinis etapas, kuris einasi greitai, pasidziauk :) po to dirbi, dirbi, pinigai tirpsta, o rezultato kaip ner, tai ner :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Niuniauskai, suprantu ką sakai :) Stogas jau uždengtas, ten suėjo labai apvalus pinigėlis.

      Panaikinti
  3. nepamirskim dar grindu betonavimo, tai darbas irgi pakankamai greitas ir pigus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Du pastebejimai- ar nepazeminot pirmo auksto lubu? Mano skaiciavimais muro pirmame aukste gavosi apie 250-260? Ir siaip, silikatiniams blokeliams ziedo kaip ir nereikia. Juolab, kad risate siules su armatura. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ir man is pradziu pasirode kad aukstis per zemas, blokelio aukstis 20 cm, su ziedu gaunasi 13 eiliu, 2.6.. Putplasciu apsildys grindis + betonuos. tai jau nusimes kokia 18cm. Dar gipsas kazkiek suvalgys lubose, jeigu bus neitempiamos. Lieka ne kazkas. Ortakiu priverstiniam vedinimui tikriausiai nedarysit?

      Panaikinti
    2. Teisingai pastebėjote. Pagal projektą "švarių" lubų aukštis tėra tik 2,65. Kai mūrijom, apie tai negalvojom. Paskui priėmėm sprendimą daryti ortakius - juos teks įkomponuoti į pakabinamas lubas, čia jau dirbam su architekte. Neatmetam galimybės pirmame aukšte dėti įtempiamas lubas.

      Panaikinti
    3. Dėl žiedo - silikatiniai blokeliai yra labai tvirti ir jie patys pilnai atlaiko perdangos plokščių apkrovas. Tačiau išoriniai blokeliai tėra 18 cm storio, sienos gaunasi pakankamai liaunos ir papildomas surišimas tikrai nemaišo.

      Aplink stato namus/kotedžus pardavimui - ten nei viename nededa žiedo :)

      Panaikinti
    4. mes irgi lipdeme is M18, tiksliau ant kliju dejome. armaturos nenaudojome, pirmame aukste ziedo nedareme, kaimynai ir antrame aukste ziedo nedare ant kliju ankerius pastate ir uzmove murlota :)

      Panaikinti
    5. Aš žinau kas akyto betono sienai žiedo nedarė. Stovi kol kas, negriūna jau ~6 metus :)

      Panaikinti
    6. išku reiktų žvilgtelti į stogo konstrukciją, bet bendru atbeju antrame aukšte, prieš stogo mūrlotus neįrengti GB žiedo - čia jau atsiprašau, bet nukrypimas :)

      Aš irgi svarsčiau, ar armuoti mūro siūles, ar lieti žiedą 1 aukšte. Pasikartosiu - mano atveju gruntas yra skirtingas priešinguose kampuse, didesnė rizika nevienodam pamatų susėdimui. Asmenys, darbinėje aplinkoje matę nemažai tokių "susėdimų" ir sienų skilimų, vienareikšmiškai rekomendavo tiek armuoti siūles, tiek lieti GB žiedą.

      Panaikinti
  5. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki. Kažkuriame bloge buvo diskusija apie statybinkus ir sutartis, minėjote apie sutarties forma, gal galite atsiųsti man?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveiki,

    gal galėtumėte ir man atsiųsti pavyzdinę sutartį su statybininkais? Taip pat pasidalinkit, prašau, mūrininkų kontaktais. Dėkui iš anksto!

    Viktorija

    AtsakytiPanaikinti