Puslapiai

2014 m. liepos 23 d., trečiadienis

Grunto tyrimai

Prieš projektuojant konstrukcinę dalį ir galvojant apie polinius pamatus, būtina pasidaryti grunto tyrimus. Užbėgdamas į priekį už akių skeptikams iš karto galiu pasakyti, kad skirtinguose namo kraštuose grunto stiprumas ženkliai skyrėsi. Projektuotojas buvo padaręs klaidą - atsižvelgė tik į vieno (stipresnio) taško duomenis, ir suprojektavo netinkamus pamatus. Laimei, tik visiško atsitiktinumo dėka klaida buvo pastebėta likus kelioms dienoms iki žemės gręžimo darbų :) 

Taigi, užsakėme tyrimus UAB Geoaplinka, kurie viduryje žiemos juos atliko. Anksčiau galvojau, kad įšalas ir sniegas trukdo, bet pasirodo - visiškai ne :) Nusiunčiau Simonui el. paštu numatomas koordinates ir po nepilnos savaitės atvežė rezultatus. Atidavė spausdintus 2 vnt., atsiskaitėme ir palinkėjome geros dienos. Malonu dirbti, kai pinigų neprašo į priekį, o atsiskaitome tik pateikus rezultatą. Todėl visiems rekomenduoju Geoaplinką ir Simoną (8-617-57033) iš šios įmonės.

Buvo daryti grunto tyrimai su 2 statiniais zondavimais. Dar kartą pasikartosiu - tai yra būtina, jeigu planuojate polinius pamatus.

Pažymėtos gręžinių vietos:



Gręžinių duomenys:



 Antrojo gręžinio duomenys:


Kaip matoma, nors atstumas tarp skirtingų namo taškų nedidelis (keliolika metrų), tačiau grunto stiprumas skiriasi iš esmės. Deja, konstruktorius padarė klaidą - matomai nepažiūrėjo į abiejų gręžinių rezultatus ir suprojektavo netinkamus polinius pamatus. Bet apie tai  - kitame įraše.

4 komentarai:

  1. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki Rolanadai,
    Kaip brangiai kainavo grunto tyrimai?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki Rolandai. Gal galite pasidalinti konstruktoriaus kontaktais? A.kazlauskas@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti