Puslapiai

2014 m. liepos 24 d., ketvirtadienis

Projekto paieškos

Taupydami pinigus, nusprendėme internete susirasti tipinį projektą ir esant poreikiui, jį pritaikyti sklypui. Paieškos truko apie 3 mėn., kol susiradome lyg ir tinkamą projektą.
Reikalavimai projektui:
1) Kuo paprastesnė architektūra. Kuo mažiau kampų, didelių tarpatramių, balkonų, išsikišimų ir kt. - visa tai didina statybos kainą;
2) Viršuje: 3 miegamieji + erdvi vonia;
3) Apačioje: katilinė, wc, tambūras, virtuvė ir svetainė.
4) Namo orientacija tokia, kad įėjimas į namą ir išėjimas į terasą būtų priešingose namo pusėse.
Susiradome tokį tipinį projektą:


Pirmo aukšto planas:
Antro aukšto planas:
Tai tipinis projektas, kuriame jau iš karto matėme, kokius pakeitimus darysime. Apie tai - kitame įraše.

Taip pat buvo pasikonsultuota su landšafto dizainere dėl namo vietos sklype. Atsižvelgiant į nuolydį, nuspręsta namą statyti kuo aukštesnėje vietoje, t.y. paslenkant namą kiek galima į kairę pusę.  Poilsio ir laisvalaikio zona numatoma žemiausioje sklypo dalyje. Susimokėjus 80 Lt už landšafto dizainerės konsultacijas ir patarimus, gavome jos pabaižymą, kaip toks namas atrodytų sklype:



Vietą užfiksavome, ir, kad nesistabdytų projektavimo darbai, pradėjome lygiagrečius 2 procesus:
2) Tipinio projekto pakeitimus.

17 komentarų:

  1. Tikrai smagus projektas. Labai panašus į mūsų, tik erdvesnis gerokai :) Sėkmės statybose!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai neblogai.
    Tik pakartosiu visų 2-aukščių namų savininkų paburbėjimą: užkniso laiptais lakstyti, kitą kartą statyčiau 1-aukštį ;)
    Ir realiai nėra vaizdo iš svetainės/valgomojo į sodą/kiemą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jau tik nereikia apie "visus" kalbėti :) Vieno aukšto namas nėra joks išganymas. Abu turi savus pliusus ir minusus.

      Ir ką reiškia "nėra vaizdo iš svetainės/valgomojo į sodą/kiemą". Kuo tai susiję su aukštų kiekiu?

      Panaikinti
    2. Apie vieno aukšto namą iš tikrųjų buvo svarstymų. Tačiau atsisakyta pagrindinai dėl santykinai mažo sklypo (12 a.) ir nuolydžio - būtų tekę daug vežti grunto, atitinkamai polių gylis didesnis ir t.t.

      Dėl vaizdo į kiemą - patikslinkite.

      Panaikinti
    3. Valgomasis 'žiūri' į kaimyno tvorą.
      Na svetainės vitrininis langas tai rodos kompensuoja.
      Taip taip, mažas sklypas...
      Beje, pažįstamas pardavinėjantis sklypus pirma pardavinėjo normalius 25a sklypus, bet paskui teko jam dalinti po 12a, nes atseit žmonės pageidauja mažesnių, nors kaina beveik ta pati. Tingi žolę pjauti? :)

      Panaikinti
    4. Valgomasis žiūri į kaimyno tvorą laikinai. Šiame poste pateiktas pradinis/tipinis namo projektas, kuris vėliau bus pakeistas. Apie tai parašysiu.

      Dėl žolės pjovimo irgi pastebėjau tendenciją, kad labai populiarėja žolės pjovimo robotai, didėja pardavimai. Taigi 25a klausimas išsprendžiamas šiais laikais :)

      Panaikinti
    5. Taip, tikiuos elektriniai robotai savaitgalio rytus padarys ramesnius :)
      Pas mane keli nauji kaimynai su 25a sklypais - birbina nuolat...
      O mano pastabėlės dėl planavimo, tik tam kad atkreipti dėmesį. Bet šiaip kiekvienam žmogui kiti poreikiai. Ir suplanuot nelengva. Mes gal metus 'SAVO' namą konstravome. Uh...

      Panaikinti
    6. Tam blogas ir yra, kad būtų diskutuojama apie vienokius ar kitokius sprendimus.

      Panaikinti
    7. Elektriniai robotai nepadarys jusu savatgalius ramesnius :) jie zyzia taip ikyriai kad nebegali savo terasoj lauke ilgiau kaip 15min. Isbuti, skleidzia labai nemalonu ausiai garsa. Su kaimynais buvom sutare kad ryte ir vakare jo nejungs, tik kaip isvykstam i darbus, o savaitgali diena isvis nejungs. Gerai kad kaimynai supratingi, o jei ne tada blogai, lauke ramiai nepabusi...

      Panaikinti
    8. Pritariu. Draugas turėjo kinišką robotą parsisiuntęs - po metų atidavė tėvui. Nusirko po to husqvarna šitas ženkliai tylesnis, reikia labai jau jautiru būti, kad trukdytų. Kinietis - priešingybė, burzė pakankamai garsiai.

      Panaikinti
    9. Mes irgi galvojom vienaaukštį, jis atrodo jaukesnis, laiptų plotas 'nepavagia' tiek daug erdvės ir beabejo kaina geresnė. ...Bet vis vien nusprendėm daryti dviaukštį, jis mum panašesnis į tikrą namą. Stataisi vieną kart gyvenime, todėl projektavimas turi būt super gerai padarytas, išpildytas maksimaliai. Taip pat patariu samdytis žmogų/firmą, kuriai būtų pavestas darbų valdymas, nes kitaip pražilsit.. Aišku pliusas, kad figūra atsikratys kelių papildomų kilogramų.
      Bet kiekvienas atsineša savą patirtį iš statybų, galbūt kiekvienam ir reiktų praieti tą statybų vargą, kad vėliau galėtumei džiaugtis rezultatu labiau:)

      Panaikinti
  3. Ignai, "Beje, pažįstamas pardavinėjantis sklypus pirma pardavinėjo normalius 25a sklypus, bet paskui teko jam dalinti po 12a, nes atseit žmonės pageidauja mažesnių, nors kaina beveik ta pati. Tingi žolę pjauti? :)"

    Sklypų kaina kiek mačiau visur skaičiuojama už arą, tai papildomi 30-60 tūkstančių litų už dvigubai didesnį sklypą nėra "kaina beveik ta pati" :D Ne visi pasiima kokius 400.000lt paskolos iš banko ir tada galvoja, ką čia su jais nuveikus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bent jau tuo atveju, kainos skirtumas kokie 20 KLt. Bet neima didesnių.
      Šiaip keista kai žmonės ant tiek taupo, o stato namą už tuos 400.000 Lt. Aišku, pradžioje visiems atrodo kad pakaks 2x mažiau pinigų ;)
      Šiaip sklypui patarčiau netaupyt. Jei pasirodys per didelis - atpjausit, parduosit. Sklypai brangZ.

      Panaikinti
  4. Gražus jaukus namukas. Aš ir mastau apie nediduką, bet dzūkišką trobelę pastatyta šiuolaikinėmis priemonėmis. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pagl projektą toks įspūdis, kad jis iš z500, tai nor4jau paklausti ar jie su projektu duoda ir visą konstrukcinį projektą? Taip pat kaip su pakeitimais, leižia atlikti už tą pačią kainą? Ir kaip bendravimas su jais, nėra, kad atsakymų reikia ilgai laukti, nes mes ne LT gyvenam, ir online bendravimas labai svarbus mūsų atveju

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, buvome sutartę, kad projektą sudarys architektūrinė ir konstrukcinė dalys. Pakeitimus apsitarėme dar prieš pasirašant sutartį, kad eigoje neiškiltų esminių pakeitimų. Bendavimas per nuotolį viskas OK, Gedinimą gyvai mačiau tik vieną kartą ir tai tik 5 minutes. VIsas bendravimas vyko telefonu, medžiagą siuntė internetu, o sutartį pasirašėme kvalifikuotu el. parašu.

      Panaikinti